Tomas de Rat

De Ijzeren Vogel pagina 4

Misschien vraagt u zich af waarom de eerste rij nog steeds even hoog is alsof er slechts vijf rijen per pagina zijn. Ik ook. Ik vermoed dat ik te lui was om de zeven rijen gelijkmatig over de bladzijde te verdelen, en gewoonweg de afmetingen kopieerde van de vorige bladzijde. Oorspronkelijk was dit zelfs het geval voor de ganse rest van de strip, maar tijdens het inkten en opnieuw maken van de laatste pagina's heb ik het gecorrigeerd. Dit verhoogde de afmetingen van de laatste panelen tot een spectaculaire 26 mm!

Klik op de tekening om te wisselen tussen de originele Nederlandse tekst en een Engelse vertaling in een meer leesbaar lettertype.

Vorige
info
info
info
info
info
De Ijzeren Vogel, page 4
Volgende

Rij 1

Tomas heeft niet zomaar reservaties gemaakt in eender welk hotel, hij koos het Hilton-hotel in Brussel. U kan wat sporen van perspectief terugvinden in het tweede paneel, maar ik was nog steeds niet in staat om interessante gezichtspunten te tekenen. Desondanks kan u de tekenstijl zien evolueren, ondanks het kleinere formaat worden de tekeningen regelmatiger.
Zoals u kan zien blijkt Tomas Frans te spreken, alhoewel die twee woorden waarschijnlijk deel uitmaakten van de slechts tien Franse woorden die ik kende op die leeftijd.

Rij 2

Alhoewel Tomas het Hilton-hotel koos, was hij krenterig genoeg om slechts drie kamers te reserveren om gans de crew in te proppen.
‘Prikkie’ is de naam van Tomas' beste vriend, een egel (net zoals SINK, toeval?) Natuurlijk verwijst de ‘prik’ in zijn naam naar zijn naalden, niet naar zijn persoonlijkheid.

Rij 3

De ultieme manier om een vijand uit de weg te ruimen is door hem op te blazen, dat staat als een paal boven water. Subtiele manieren zoals geweren of vergif zijn voor mietjes! Ik denk dat geteld over alle strips die ik getekend heb, meer dingen exploderen dan in de film ‘Commando’ (en dat is een prestatie). In één bepaalde strip blaast een vijand van Tomas een volledige luchthaven op, als mislukte poging om Tomas dood te krijgen.
Helaas voor SINK koos hij de verkeerde kamer om op te blazen. Toch was dit voldoende om Tomas' trip in het water te doen vallen, want hij beslist uiteindelijk om diezelfde nacht nog terug huiswaarts te keren.

Rij 4

Ofwel had iemand de leuke taak om de vogel gans de nacht door te piloteren, ofwel vloog hij op automatische piloot. Hoe dan ook, er is geen beter ontbijt dan wat schietoefeningen. Inderdaad, de ijzeren vogel heeft in zijn ogen een paar krachtige laserkanonnen ingebouwd. Allemaal aangedreven door de vuurkristallen natuurlijk. En als ongelooflijk toeval is SINK weer aan het spioneren onder de vogel met zijn vlieegend gedrocht, dus is hij een ideaal doelwit voor het eerste salvo!

Rij 5

Ik gebruikte niet vaak dit soort ‘super-sized’ panelen, enkel wanneer iets echt spectaculair gebeurde.
Het vreemde effect op het oog is niet getekend, het is eigenlijk een soort goudkleurig plastic schijfje om kleding te versieren, dat ik gevonden had in het huis van mijn oma. Het papier errond werd een beetje een knoeiboel door het erop te lijmen, maar ik heb dit opgekuist na het scannen.
In elk geval, SINK is nu herleid tot een stuk smeulende geschiedenis. Wel, hij is tenminste ontploft, dus het was een eerbare dood. Nu, hoe kon het verhaal echter verder gaan terwijl Tomas' aartsvijand uit de weg geruimd is? Het kleine brandende stukje papier dat in de richting van de vogel vliegt, zal het ons vertellen op bladzijde 5.