Mutante Eenden

Deze dingen liepen vroeger in groten getale rond in de omgeving van Cité (Alma III). Er is natuurlijk geen twijfel dat het hier gaat om gewone eenden, die ernstig gemuteerd zijn, door de inwerking van Alma-afval en door Imec in de Voer gedumpte chemische rotzooi. Volgens sommige hypotheses zijn ze zelfs ontstaan uit andere levensvormen zoals ratten of eekhoorns, of gewoon uit afval.
Deze wezens zijn zeer aggresief en vreten alles (wat niet zo verwonderlijk is aangezien ze ontstaan zijn door Alma-afval). Op hun menu staan dus ook studenten die per ongeluk in de Voer vallen.
Wegens de toenemende bedreiging die deze gedrochten vormden, zijn ze op een dag deskundig verwijderd door een team van de KUL, gewapend met vlammenwerpers en beschermd door hazmat-pakken. Natuurlijk is dit slechts een tijdelijke oplossing, want de andere eenden zullen onvermijdelijk ook muteren, waarvan getuige de nieuwe mutanten die nu reeds op Cité rondwaren.

Dus: zorg dat je niet per ongeluk in de Voer valt, want voordat je de kans krijgt eruit te klauteren, wordt je nek waarschijnlijk al doorgebeten door een van deze mutanten. En als je zo'n mutant ziet lopen, ga er dan in een wijde boog omheen. Provoceer vooral niet! Je kan nog beter sterven van een groentenmoussaka in de Alma dan door een slecht gezinde mutante eend.